Boek
Nederlands

Wiskunde voor je plezier

Oswald Jacoby (auteur), William H. Benson (auteur)
Wiskundige puzzels waren al in oude tijden bekend, ze hebben klaarblijkelijk altijd een grote aantrekkingskracht op de mens uitgeoefend. In dit boek hebben de auteurs een aantrekkelijke verzameling puzzels samengebracht, die de titel 'Wiskunde voor je plezier' volkomen waarmaakt. Ook degene die na zijn schoolopleiding nooit meer iets met wiskunde te maken heeft gehad, of zelfs heeft willen hebben,
Onderwerp
Wiskunde
Titel
Wiskunde voor je plezier
Auteur
Oswald Jacoby William H. Benson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mathematics for pleasure
Uitgever
Antwerpen: Prisma, 2012?
154 p.
Aantekening
Fotomechanische herdr. van de uitg.: Utrecht : Het Spectrum, 1967
ISBN
9789031503728 (paperback)
Plaatsingssuggestie
510.4 (SISO) Wiskunde ; Wiskunde (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Oswald Jacoby

Oswald (Ozzie, Jake) Jacoby (Brooklyn (New York City), 8 december 1902 – Dallas, 27 juni 1984) was een in Amerika geboren bridgespeler, backgammonspeler en schrijver. Hij werd in 1972 wereldkampioen backgammon.

In Brooklyn leerde hij op zesjarige leeftijd whist spelen. Hoewel pas vijftien jaar oud ging hij tijdens de Eerste Wereldoorlog bij het leger door te liegen over zijn leeftijd, maar besteedde er zijn tijd grotendeels aan het spelen van poker. Later verliet hij voortijdig de Columbia-universiteit om actuaris te worden.

Jacoby was jarenlang bridgecolumnist maar kreeg internationaal bekendheid als bridgepartner van Sidney Lenz in The Bridge Battle of the Century tegen Ely Culbertson rond de jaarwisseling 1931-1932.

De Jacoby transfer, een biedconventie in het bridgen, is door hem bedacht.

Ook was hij een expert op het gebied van backgammon.

Boeken