Luisterboek
Nederlands

De kleine heks

Otfried Preussler (auteur), A. Filippo (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Een kleine heks probeert mensen te helpen, maar de opperheks besluit dat ze het beste helpt door mensen te plagen
Onderwerp
Heksen
Titel
De kleine heks
Auteur
Otfried Preussler
Verteller
A. Filippo
Taal
Nederlands
Uitgever
Ermelo: Booxz, 2005
1 mp3-cd
Speelduur
115 minuten
ISBN
90-77707-09-3 9789077707098

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door een vrouwenstem (A. Filippo). Een kleine heks wil graag met de jaarlijkse heksendans in de Walpurgisnacht meedoen. Ze moet daarvoor eerst een examen afleggen voor de heksenraad. IJverig oefent ze dagelijks haar toverkunsten en door haar snelle vorderingen lopen velerlei avonturen voor mensen en dieren goed af. Wanneer de heksenraad toch niet tevreden blijkt, bedenkt de kleine heks hiervoor een verrassende oplossing. Het verhaal is origineel en het taalgebruik vloeiend. Een luisterverhaal dat kinderen vanaf 6 jaar zal boeien en veel luisterplezier en herkenning in zullen vinden.

Over Otfried Preussler

Otfried Preußler (Reichenberg, Tsjechoslowakije, 20 oktober 1923 – Prien am Chiemsee, 18 februari 2013) was een Duitse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste boek in België en Nederland is Meester van de zwarte molen (oorspronkelijke titel: Krabat). Voor dit boek kreeg hij in 1973 de Zilveren Griffel.

Biografie

Preußler werd op 20 oktober 1923 geboren in het toen Duitstalige Reichenberg in Bohemen (tegenwoordig Tsjechië). Na zijn eindexamen moest hij in 1942 dienen aan het oostfront, waar hij in 1944 door soldaten van het Rode Leger gevangen werd genomen en als krijgsgevangene naar de Sovjet-Unie overgebracht. Hier leerde hij de Russische volksverhalen goed kennen, die hij later verwerkte in zijn boeken. In juni 1949 kwam hij vrij. Datzelfde jaar trouwde hij met Annelies Kind. Vanaf 1953 werkte hij als leraar op een school in Rosenheim. In 1970 gaf hij het leraarschap op om zich volledig aan het schrijven van kinder…Lees verder op Wikipedia