Boek
Nederlands

De kleine waterman

Otfried Preussler (auteur), Winnie Gebhardt-Gayler (illustrator)
+1
De kleine waterman
×
De kleine waterman De kleine waterman
Doelgroep:
Alle leeftijden
De kleine waterman met zijn rode puntmuts en zijn groene jasje vermaakt zich best in de molenvijver. Zijn beste vriend is een karper, maar ook met de mensen heeft hij veel plezier. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De kleine waterman / Preussler, Otfried ; ill. van Gayler, Winnie
Auteur
Otfried Preussler
Illustrator
Winnie Gebhardt-Gayler
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Der kleine Wasserman
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 1978
109 p.: ill.
ISBN
90-6069-329-9

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dagelijkse belevenissen van een kleine waterman in en om de molenvijver. Net als mensenkinderen haalt hij af en toe ondeugende streken uit als zijn vader het niet ziet. Bijzonder fantasierijk verhaal met uitstekende bijpassende sfeervolle tekeningen. Mooi poëtisch taalgebruik, dat zich bij uitstek leent voor voorlezen. Veel identificatiemogelijkheden. Grote druk en prettige bladspiegel. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Otfried Preussler

Otfried Preußler (Reichenberg, Tsjechoslowakije, 20 oktober 1923 – Prien am Chiemsee, 18 februari 2013) was een Duitse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste boek in België en Nederland is Meester van de zwarte molen (oorspronkelijke titel: Krabat). Voor dit boek kreeg hij in 1973 de Zilveren Griffel.

Biografie

Preußler werd op 20 oktober 1923 geboren in het toen Duitstalige Reichenberg in Bohemen (tegenwoordig Tsjechië). Na zijn eindexamen moest hij in 1942 dienen aan het oostfront, waar hij in 1944 door soldaten van het Rode Leger gevangen werd genomen en als krijgsgevangene naar de Sovjet-Unie overgebracht. Hier leerde hij de Russische volksverhalen goed kennen, die hij later verwerkte in zijn boeken. In juni 1949 kwam hij vrij. Datzelfde jaar trouwde hij met Annelies Kind. Vanaf 1953 werkte hij als leraar op een school in Rosenheim. In 1970 gaf hij het leraarschap op om zich volledig aan het schrijven van kinder…Lees verder op Wikipedia