Santiago, september 1973. De teruggetrokken levende Mario werkt als klerk in het mortuarium, waar na de coup tegen Allende de lijken worden opgestapeld
Titel
Post mortem / written and dir. by Pablo Larrain
Regisseur
Pablo Larraín
Componist
Juan Cristóbal Meza
Acteur
Alfredo Castro Antonia Zegers Amparo Noguera
Scenarist
Mateo Iribarren
Taal
Spaans
Parallele titel
Santiago 73
Uitgever
Lumière, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
98 min.
Aantekening
Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019005313
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De derde speelfilm (2010) van de Chileen Pablo Larraín heeft dezelfde hoofdrolspeler als zijn vorige, 'Tony Manero', namelijk Alfredo Castro. Het verhaal begint in september 1973, kort voor de coup van Pinochet tegen president Salvador Allende. Hoofdpersoon Mario is een eenzame vrijgezel van in de vijftig, die in het mortuarium van Santiago autopsierapporten uitwerkt. Hij is al jaren heimelijk verliefd op zijn overbuurvrouw, de enigszins verlopen nachtclubzangeres Nancy (Antonia Zegers). Na de coup worden de lijken opgestapeld in het mortuarium, maar Mario blijft gewoon zijn werk doen, ook tijdens de lijkschouwing van Allende onder toezicht van militairen. Hij komt pas in actie als Nancy spoorloos verdwijnt. Jeroen Stout (Filmkrant juni '11): '(...) Net als in Tony Manero kijkt Pablo Larraín terug op een inktzwarte periode in de geschiedenis van Chili. Met een zwartgallig absurdisme legt hij feilloos de (im)moraliteit bloot van machteloze mensen die leven in angst. (...)' Fritz de Jon…Lees verder

Over Pablo Larraín

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door MarinSD

Pablo Larraín Matte (Santiago de Chile, 19 augustus 1976) is een Chileens filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Pablo Larraín Matte werd geboren in 1976 in Santiago de Chile als zoon van senator Hernán Larraín en voormalig minister Magdalena Matte. Hij studeerde audiovisuele communicatie aan de Universidad de las Artes, Ciencias, y Comunicaciones in Santiago.

Larraín is medeoprichter van de productiemaatschappij Fábula. Zijn eerste film Fuga, die hij regisseerde, kwam in maart 2006 in de zalen en won verschillende prijzen op filmfestivals. Hij regisseerde in 2011 de televisieserie Profugos. Zijn vierde speelfilm werd genomineerd voor beste niet-Engelstalige film op de 85ste Oscaruitreiking. Hij won de Grote prijs van de jury (Zilveren Beer) op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2015 met El club.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia