Een bokser loopt tijdens zijn laatste wedstrijd een hersenbeschadiging op. Hij is zijn geheugen kwijt, zijn persoonlijkheid is veranderd en lichamelijk is hij een wrak.
Titel
Journeyman / regie en scenario Paddy Considine
Regisseur
Paddy Considine
Acteur
Jodie Whittaker
Componist
Harry Escott
Taal
Engels
Uitgever
September Film, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
88 min.
EAN
8718836863981

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drama van Paddy Considine (Tyrannosaur) die ook de hoofdrol speelt naast Jodie Whittaker (Venus; Attack the block). Matty Burton is wereldkampioen boksen middengewicht en heeft een vrouw en dochtertje. Hij wil met boksen stoppen om zich aan zijn gezin te wijden, maar moet eerst nog zijn titel verdedigen tegen een keiharde tegenstander. Dat lukt, maar eenmaal thuis stort hij in: hij heeft ernstige hersenbeschadiging opgelopen. Matty is zijn geheugen kwijt, zijn persoonlijkheid is veranderd en lichamelijk is hij een wrak. De recensenten geven 2 – 3 1/2 ster. Pauline Kleijer (Volkskrant 5-9-’18): ‘(…) De zoete, vergoelijkende ondertoon en het weinig realistische scenario stellen teleur. Toch is Journeyman geen tandeloos drama; er blijft genoeg over om te waarderen, van het sterke acteerwerk tot de integere, overtuigende wijze waarop Considine laat zien hoe hersentrauma zowel het slachtoffer als diens omgeving gevangenzet. (...) Van dat niemandsland tussen uitgewist verleden en blanco toe…Lees verder

Over Paddy Considine

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Paul Bednall

Patrick "Paddy" Considine (Burton upon Trent, 5 september 1973) is een Engelse acteur, regisseur, scenarist en muzikant. Hij werkt vaak samen met regisseur Shane Meadows. Internationaal gezien is hij het meest bekend van zijn rollen in de films Hot Fuzz en The World's End.

Biografie

Considine groeide op in Winshill. Hij studeerde tot 1990 aan de Abbot Beyne School, en daarna haalde hij een kunstdiploma bij het Burton College. Daar ontmoette hij Meadows. Samen met hem richtte hij de band She Talks To Angels op, met Meadows als zanger en Considine als drummer. Hoofdgitarist was Nick Hemming, die ook een bandlid was van The Telescopes en tegenwoordig The Leisure Society. Considine volgde ook een fotografie-opleiding.

Acteercarrière

Nadat hij van de universiteit ging, castte zijn oude vriend Shane …Lees verder op Wikipedia