Joseph is een gewelddadige man uit een Engelse achterstandsbuurt. Zijn leven verandert als hij in contact komt met de christelijke Hannah, die echter ook een geheim met zich meedraagt.
Onderwerp
Geweld
Titel
Tyrannosaur
Regisseur
Paddy Considine
Componist
Dan Baker Chris Baldwin
Acteur
Peter Mullan Olivia Colman Eddie Marsan
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
89 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777938843
mooov

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Brits drama uit 2011, regiedebuut van Paddy Considine (acteur in Dead man's shoes en In America), met Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan e.a. Joseph is een gewelddadige man, vol woede tegen zichzelf en de wereld. Hij woont in een armoedige buitenwijk in een Noord-Engelse stad. Bij toeval raakt Joseph bevriend met de christelijke Hannah, maar ook zij draagt een geheim met zich mee. Marco Weijers (Telegraaf 5-1-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'In Tyrannosaur is hoop een bleek streepje aan de horizon. Even lijkt er een ontspannen opleving te zijn, als in een roes. De emotionele bagage die Joseph en Hannah met zich meeslepen, laat zich echter niet gemakkelijk dumpen in dit indringend geacteerde noodlotsdrama.' Bor Beekman (Volkskrant 5-1-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'Tyrannosaur, het verbluffend zelfverzekerde regiedebuut van de Britse acteur/scenarist Paddy Considine, laat de kijker pendelen tussen ontroering en afgrijzen. Het rauwe, intelligente spel van Mullan botst op het kwetsb…Lees verder

Over Paddy Considine

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Paul Bednall

Patrick "Paddy" Considine (Burton upon Trent, 5 september 1973) is een Engelse acteur, regisseur, scenarist en muzikant. Hij werkt vaak samen met regisseur Shane Meadows. Internationaal gezien is hij het meest bekend van zijn rollen in de films Hot Fuzz en The World's End.

Biografie

Considine groeide op in Winshill. Hij studeerde tot 1990 aan de Abbot Beyne School, en daarna haalde hij een kunstdiploma bij het Burton College. Daar ontmoette hij Meadows. Samen met hem richtte hij de band She Talks To Angels op, met Meadows als zanger en Considine als drummer. Hoofdgitarist was Nick Hemming, die ook een bandlid was van The Telescopes en tegenwoordig The Leisure Society. Considine volgde ook een fotografie-opleiding.

Acteercarrière

Nadat hij van de universiteit ging, castte zijn oude vriend Shane …Lees verder op Wikipedia

Suggesties