Boek Nederlands

Mary Poppins

Pamela Lyndon Travers (auteur), Geertje Aalders (illustrator), Tiny Fisscher (vertaler)

Mary Poppins

Pamela Lyndon Travers (auteur), Geertje Aalders (illustrator), Tiny Fisscher (vertaler)
  • Vanaf 9-11 jaar
Binnengewaaid met de oostenwind blijkt Maria Poppins al gauw een heel bijzondere kinderjuffrouw te zijn waar de kinderen de meest dolle avonturen mee beleven. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Gouvernantes Magie
Titel
Mary Poppins
Auteur
Pamela Lyndon Travers 1899-1996
Illustrator
Geertje Aalders
Vertaler
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mary Poppins
Editie
Twaalfde, geheel herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2018
183 p. : ill.
ISBN
9789021679099 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Nederlands, Engels, Bulgaars
Luisterboek: Nederlands
Daisy: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mary Poppins komt met de oostenwind aanwaaien bij de familie Bank. Ze blijft daar als kinderjuffrouw tot de wind zal draaien. De gouvernante is stijfjes, ijdel, streng, humeurig en duldt geen vragen, maar ze kan met dieren praten, de trap opglijden en de kinderen beleven met haar allerlei zonderlinge avonturen. Samen maken ze een snelle reis rondom de wereld, drinken thee bij haar oom zwevend tegen het plafond, en vieren Mary Poppins' verjaardag bij volle maan in de dierentuin. Het verhaal is gesitueerd in een welgesteld Engels gezin aan het begin van de twintigste eeuw. Fantasie en werkelijkheid zijn overtuigend met elkaar verweven. De theorie dat een babytweeling aangeboren wijsheden vergeet zodra het ouder wordt, kan bevreemdend overkomen. De schrijfstijl is beeldend met gevoel voor humor, maar het taalgebruik is soms oubollig ondanks de herziening. De zwartwittekeningen ondersteunen de sfeer en het tijdsbeeld. Gebonden uitgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Mary Poppins

Prachtig uitgegeven met de originele tekeningen is deze klassieker over een kinderjuffrouw die letterlijk bij de kinderen Banks komt aanvliegen op de oostenwind. De norse Mary Poppins heeft een lege tas bij zich waaruit verbazend veel dingen te voorschijn komen. En verbazend is ze op alle terreinen. De kinderen Michiel en Jannie vervelen zich nooit met Mary. Wat alleen in sprookjes kan, kan bij Mary echt. Zelfs de baby- tweeling Marc en Barbara raken verslingerd op die magere no-nonsens juf. Na twaalf wonderlijke avonturen, draait de wind naar het westen en tot grote spijt van de kinderen doet Mary wat ze gezegd heeft. Ze is gebleven tot de wind draait. De laatste glimp die de kinderen, als ze voor het venster staan, van haar opvangen, wordt als volgt beschreven: Mary Poppins was al hoog in de lucht en zweefde over de kersenbomen en de daken van de huizen weg. Ze hield nog altijd de paraplu met haar ene en de tapijten tas met haar andere hand vast. Dit zijn heerlijke verhalen om vo…Lees verder