Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tijd van woede : een geschiedenis van het heden

Pankaj Mishra (auteur), Nico Groen (vertaler)
+1
Tijd van woede : een geschiedenis van het heden
×
Tijd van woede : een geschiedenis van het heden Tijd van woede : een geschiedenis van het heden

Tijd van woede : een geschiedenis van het heden

Betoog dat verschijnselen als destructiedrift, nationalisme en terrorisme niet alleen hedendaagse problemen zijn, maar ook al in eerdere tijdperken voorkwamen.
Titel
Tijd van woede : een geschiedenis van het heden
Auteur
Pankaj Mishra
Vertaler
Nico Groen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Age of anger
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2020 | Andere uitgaves
336 pagina's
ISBN
9789046707586 (paperback)
Plaatsingssuggestie
339 (SISO) Politiek ; Internationale politiek (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pankaj Mishra, geboren in India, woont en werkt nu in Londen. Hij schreef reeds vele romans en studies. In 'Tijd van woede' zijn de thema's de boosheid en woede in verscheidene landen en het optreden van extremistische groepen en twijfelachtige politici. Velen zien dit als een verschijnsel van deze tijd, maar Mishra betoogt dat er ook in het verleden gewelddadige acties tegen gevestigde machten plaatsvonden. De aandacht valt vooral op de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Een belangrijk gegeven is volgens hem dat de revoltes zich keren tegen de Verlichting en het hieruit voortkomende liberalisme en kapitalisme. Mishra staat kritisch tegenover het westerse gedachtegoed; een mentaliteitsverandering is nodig. Vele filosofen, letterkundigen en andere wetenschappers worden bij zijn beschouwingen betrokken. Het boek eindigt met een essayistische bibliografie en register. Gezien het hoge niveau is het boek slechts voor een zeer selecte groep lezers bestemd.

Over Pankaj Mishra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Amrei-Marie

Pankaj Mishra (1968, Jhansi, India) is een Indiaas schrijver, journalist en essayist.

Levensloop

In 1992 verhuisde hij naar Mashobra, een dorp in de Himalaya, waar hij begon met het publiceren van literaire essays en boekbesprekingen in The Indian Review of Books, The India Magazine, en de krant The Pioneer.

Pankaj Mishra verdeelt zijn tijd tussen Londen, New Delhi, een dorpje in de Himalaya en het Wellesley College in de Verenigde Staten, waar hij elk jaar een aantal weken lesgeeft. Mishra studeerde handelswetenschappen aan de Universiteit van Allahabad en Engelse Letterkunde aan de Nehru-universiteit in New Delhi.

In 2014 ontving Pankaj Mishra in Leipzig de Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung.

Werken

Zijn eerste boek was Butter Chicken in Ludhiana: Travels in Small Town India (1995), een reisverhaal dat de sociale en cult…Lees verder op Wikipedia

Suggesties