E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In tijden van besmetting

Paolo Giordano (auteur)

In tijden van besmetting

Genre:
Een urgent, elegant en uiteindelijk hoopvol essay van de auteur van De eenzaamheid van de priemgetallen en over het virus dat ons allen in zijn greep houdt.

De corona-epidemie dreigt de grootste gezondheidsdreiging van onze tijd te worden. Het legt de verschillende niveaus bloot waarop wij tegenwoordig met elkaar verbonden zijn - het maakt niet uit wie of waar we zijn, wat we nu mee
Titel
In tijden van besmetting
Auteur
Paolo Giordano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nel contagio
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020
ePub2
ISBN
9789403199801
Plaatsingssuggestie
300.5 (SISO) Samenleving ; Maatschappijvisies (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Paolo Giordano

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre

Paolo Giordano (Turijn, 19 december 1982) is een Italiaans schrijver.

Biografie

Paolo Giordano is woonachtig in San Mauro Torinese, een klein dorp in de buurt van Turijn. De vader van Giordano is gynaecoloog, zijn moeder lerares Engels.

De jonge schrijver studeerde in 2007 cum laude af in natuurkunde. In een project dat mede gefinancierd werd door het Istituto Nazionale di Fisica Nucleare, bestudeerde hij met andere wetenschappers de eigenschappen van bottom quark-deeltjes. Hij had ook een grote interesse in architectuur.

Zijn eerste werk, De eenzaamheid van de priemgetallen, in het Italiaans La solitudine dei numeri primi, won verschillende prijzen, waaronder de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs de Premio Strega.

Bovendien kreeg de schrijver voor dit boek de Premio Campiello, de Premio Fiesole Narrativa Under 40, de Merck-Serono-prijs voor wetenschap en literatuur e…Lees verder op Wikipedia