Blad­muziek
Engels
Titel
Caustic love
Muziek
Paolo Nutini
Bewerker
Olly Weeks
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Faber Music, 2014
78 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: zang, piano, gitaar Met teksten, akkoordsymbolen en tabulatuur Bevat: Scream : Funk My Life Up, Let Me Down Easy, Bus Talk (Interlude), One Day, Numpty, Superfly, Interlude, Better Man, Iron Sky, Diana, Fashion, Looking For Something, Cherry Blossom, Someone Like You.
ISBN
9780571538669 (paperback)
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hij wordt wel omschreven als een van de beste en meest succesvolle soulzangers van zijn generatie, Paolo Nutini, de Schotse singer/songwriter met Italiaanse vader. Deze uitgave bevat alle dertien liedjes van het gelijknamige album dat in april 2014 uitkwam en is gearrangeerd voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Graad 2-3. 78 blz. Faber Music 0-571-53866-5.

Over Paolo Nutini

Paolo Giovanni Nutini (Paisley, 9 januari 1987) is een Schots singer-songwriter. Zijn muziek bevat invloeden van onder andere David Bowie, Rod Stewart, Damien Rice, Oasis, The Beatles, U2, Pink Floyd en Fleetwood Mac.

Biografie

Zijn vader is van Italiaanse afkomst, uit Barga (Toscane) en zijn moeder komt uit Glasgow. Nutini dacht zijn vader op te volgen in de "fish and chips"-business. Hij werd als eerste aangemoedigd om te gaan zingen door zijn muziek-liefhebbende grootvader en een leraar die talent in hem zag. Hij ging van school om als roadie te gaan werken en T-shirts te gaan verkopen voor de band Speedway. Hij heeft drie jaar lang de muziek-business leren kennen door middel van live-optredens, alleen en met een band, en heeft gewerkt in Glasgows Park Lane Studio.

Nutini werd ontdekt toen hij begin 2003 aanwezig was bij een concert van David Sneddon in zijn geboorteplaats Paisley. Sneddon was vertraagd, en als winnaar…Lees verder op Wikipedia