Rond 2006 ligt zakenman en politicus Silvio Berlusconi in scheiding met zijn tweede echtgenote, zijn bondgenoten zijn hem niet meer trouw en er lijkt een einde te komen aan zijn politieke carrière.
Onderwerp
Berlusconi, Silvio
Titel
Loro / directed by Paolo Sorrentino ; written by Paolo Sorrentino [e.a.]
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Acteur
Toni Servillo Riccardo Scamarcio
Taal
Italiaans
Kenmerken
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 169 min.
Aantekening
Taalkeuze: Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370873002
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biografisch drama van Paolo Sorrentino (The young pope; La grande bellezza) met Toni Servillo (Gomorrah; La grande belleza). De film speelt in de periode 2006-2010, als Berlusconi in scheiding ligt met zijn tweede echtgenote (Elena Sofia Ricci), zijn bondgenoten hem niet meer trouw zijn en er een einde lijkt te komen aan zijn politieke carrière. In het eerste deel van de film ligt de nadruk op Sergio Morra (Riccardo Scamarcio), een scharrelaar uit Napels die via het leveren van mooie vrouwen bij Berlusconi in de buurt probeert te komen en zelf ook politieke aspiraties heeft. De film bestond oorspronkelijk uit twee delen van ieder 100 minuten en is voor de internationale markt ingekort tot 145 minuten. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Sorrentino pakt groots uit met veel decadent bloot en een aantal gedenkwaardige scènes. Maar als geheel rammelt de film – die rustig een miniserie had kunnen vullen – door desastreuze beknotting in de montage.’ Berend Jan Bock…Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia