Dvd
Meertalig
Sir John Brannox lijkt de ideale opvolger van paus Pius XIII, die in coma ligt, maar Brannox heeft ook geheimen.
Titel
The new pope / created and directed by Paolo Sorrentino
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Acteur
Jude Law John Malkovich 1953- Silvio Orlando Ludivine Sagnier Cécile De France Sharon Stone
Componist
Lele Marchitelli
Taal
Meertalig, Engels, Italiaans
Uitgever
Lumière, © 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
9 x 60 min.
Aantekening
Engels en Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands Vervolg op : The young pope
EAN
5407003481945

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Italiaanse historische tv-serie (2019, 9 afleveringen) van Paolo Sorrentino, vervolg op ‘The Young Pope’* (2016). Met Jude Law (Closer), John Malkovich (Ripley’s game, Being John Malkovich) en Silvio Orlando (Il caimano). Sir John Brannox wordt de nieuwe paus John Paul III, als opvolger van paus Pius XIII, die in coma ligt. Maar hoewel Brannox de perfecte paus lijkt te zijn, heeft hij ook geheimen en is hij kwetsbaar. Ondertussen blijven schandalen de kerk achtervolgen. Beoordeling IMDb: 8,2. Mick van Biezen (Delagarde 1-4-’20): ’(…) had strakker verteld kunnen worden, maar betovert nog steeds met momenten van grote schoonheid. (…) Menselijke imperfectie is een centraal thema in The New Pope. Kardinalen worstelen met alcoholisme, jaloezie en erotische verlangens die niet stroken met de Roomse richtlijnen. (…) Net als in het eerste seizoen zijn de beelden tot perfectie gepolijst. Tegelijkertijd vertoont de verhaalvorm mankementen’ (3,5 sterren). Ab Zagt (AD 13-2-’20): ‘Sorrentino weet …Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia

Suggesties