Strip
Nederlands

Napoleon Bonaparte : integraal

Pascal Davoz (scenarist), Jacques Martin (scenarist), Jean Torton (illustrator)
Biografie in stripvorm van de Franse keizer Napoleon Bonaparte (1769-1821).
Titel
Napoleon Bonaparte : integraal
Scenarist
Pascal Davoz Jacques Martin
Illustrator
Jean Torton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Napoléon Bonaparte : intégrale
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 2021
204 p. : ill.
ISBN
9789030377108 (hardback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biografie in stripvorm van Napoleone Buonaparte (1769-1821), zoals Napoleon eigenlijk heette. Zijn levensverhaal vangt aan als hij in 1769 zijn studie begint op de militaire school in Brienne, en eindigt in 1821 als hij overlijdt in zijn ballingsoord, het afgelegen eiland Sint Helena, waar hij verblijft na zijn definitieve nederlaag bij Waterloo in 1815. Alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven, zowel politiek en militair als privé, passeren de revue. Door de nauwgezette historische weergave is dit stripverhaal ook geschikt voor het onderwijs, al zal men in Nederland de bewondering van de auteurs voor Napoleon niet delen. De fraai ingekleurde tekeningen zijn historisch zeer verantwoord en de realistische tekenstijl vertoont uiterste precisie; de tekenaar heeft goed naar historische afbeeldingen gekeken. Veel tekst; soms zijn er voetnoten bij de tekeningen. Zeer kleine letter. Bevat geweldsscènes. Bundeling van een eerdere uitgave in vier delen uit 2010-2015.

Over Pascal Davoz

Pascal Davoz (Neuilly-sur-Seine, 3 juli 1953) is een Franse songwriter en stripscenarist.

Carrière

Devoz is songwriter in het genre funky rap. Zijn eerste twee platen bracht hij uit in 1982 bij Warner en in 1984 bij Disques Barclay. Zijn eerste plaat was de tweede Franse rap die op plaat werd uitgebracht. Hij is lid van de pop-rockgroep "The Group".

Tussen 2006 en 2009 schreef hij het scenario voor de stripreeks La fabuleuse histoire over de geschiedenis van koffie, thee en chocolade, die door Yohann Puaud werd getekend. In de periode 2008-2010 schreef hij de scenario's voor de fantasyreeks Le capitaine Nemo die getekend werd door Richard Ortiz.

Tussen 2010 en 2015 schreef Devoz de scenario's voor in totaal vier albums over Napoleon Bonaparte in de educatieve reeks Historische personages, getekend door Jean Torton. Gezien de historische accuraatheid, wordt de reeks door historici als een …Lees verder op Wikipedia

Suggesties