Daisy
Nederlands

Puur & lichter : slanker door goed te eten

Pascale Naessens en arts William Cortvriendt hebben de handen in elkaar geslagen en dit kookboek ontwikkeld, met 65 eenvoudige dieetrecepten, die een gezonde levensstijl bevorderen en waar je en passant ook mee kunt afvallen.
Titel
Puur & lichter : slanker door goed te eten / recepten, teksten, styling en concept Pascale Naessens ; inleidende teksten William Cortvriendt
Auteur
Pascale Naessens William Cortvriendt
Verteller
Anne-Sophie Hénonin  (inlezer)
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Puur en lichter
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
4:22
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pascale Naessens, bekend als auteur van de kookboekenserie 'Puur', en arts William Cortvriendt hebben de handen ineengeslagen en een kookboek (A4, gebonden) ontwikkeld met recepten die een gezonde levensstijl bevorderen en waar je en passant ook nog mee kunt afvallen. Dat is echter niet de directe drijfveer. Het gaat eerder om het ombouwen van mogelijk een verkeerd voedingspatroon. De recepten bevatten onbewerkte ingrediënten, die vers zijn, betrekkelijk koolhydraatarm met natuurlijke vetten en smaakstoffen. Na een uitgebreide inleiding over het veranderen van je huidige voedingspatroon volgen de hoofdstukken: Ontbijt, Tussendoor, Lunch, Meeneem, Apero, Diner, Dessert en een recepten- en ingrediëntenindex. De recepten zijn toegankelijk, eigentijds, worden duidelijk beschreven en bevatten tips. Geen voedingswaarden. De fotografie is appetijtelijk, wel redelijk klassiek.

Over Pascale Naessens

Pascale (Marie-Jeanne G.A.J.) Naessens (Eeklo, 4 juni 1969) is een voormalig Vlaams fotomodel, presentatrice en auteur van verschillende kookboeken. Anno 2020 is ze de best verkopende auteur in Vlaanderen. Toen VTM startte, kort voor haar twintigste verjaardag, werd ze bekend als omroepster. Dit beroep bleef ze tot 2006 vervullen. Hierna begon ze een carrière als presentatrice en televisiekokkin.

Biografie

Pascale Naessens en haar broer, televisiemaker -en presentator Désiré Naessens, groeiden op in het Oost-Vlaamse Eeklo. Haar vader Denis Naessens had een groothandel in bier. Ze begon haar carrière als fotomodel. Van 1992 tot 2006 was ze presentatrice en omroepster bij VTM. Ze presenteerde er de woonmagazines Huis en Thuis, Picco Bello, TV-Makelaar, TV-Dokter en Red Mijn Huis. Samen met haar echtgenoot, reporter Paul Jambers, zeilde ze de wereld rond en ontvingen ze bekende Vlamingen op hun zeilboot voor Met Jambers onder Zeil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties