Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een pathologe-anatoom probeert de doodsoorzaak te achterhalen van diverse jonge paartjes waarvan de lichamen pas maanden na hun dood in een bos zijn gevonden.
Titel
Al wat overblijft
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Annette Zeelenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All that remains
Editie
22
Uitgever
Amsterdam: Poema Pockets, 2013 | Andere uitgaves
328 p.
ISBN
9789021014838 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel uit de uitgebreide reeks over de Amerikaanse pathologe-anatoom Kay Scarpetta, een knappe vrouw van in de veertig met een wat problematisch privéleven. Ditmaal worden er over een langere periode verliefde jonge paartjes vermoord en pas veel later teruggevonden. Hoewel naspeuringen toch echt de taak van de politie zijn, doet Kay (met rugdekking van haar baas en hulp van een bevriende politieman) ook zelf onderzoek, zeker als er zaken onder tafel lijken te verdwijnen. Pocket met kleine druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties