De grootste thrillerschrijfster aller tijden en de meest legendarische patholoog-anatoom uit de literatuur zijn terug voor het nieuwe, vijfentwintigste deel in de Kay Scarpetta-serie. Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken k
Titel
Autopsie
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Autopsy
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
300 p.
ISBN
9789024577248 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties