Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Mysterieuze zaken omtrent de moord op een schrijfster en de verminking van haar lichaam vormen voor een vrouwelijke patholoog-anatoom aanleiding zelf op onderzoek uit te gaan.
Titel
Corpus delicti
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Annette Zeelenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Body of evidence
Editie
17
Uitgever
Amsterdam: Poema Pockets, 2012 | Andere uitgaves
320 p.
ISBN
9789021014722 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het lijk van de jonge, teruggetrokken levende schrijfster Beryl Madison wordt zwaar verminkt gevonden. Tijdens het politie-onderzoek blijkt er een aantal mysterieuze aspecten aan deze zaak te kleven. Dit brengt patholoog-anatoom Kay Scarpetta ertoe zelf op onderzoek uit te gaan. Wanneer Kay in krantenartikelen verbonden wordt met het vermiste manuscript van de autobiografie van Beryl Madison, wordt ook zij een doelwit van de psychotische moordenaar. Net als Beryl vlucht ze naar Florida. Ze vindt daar het vermiste manuscript en keert terug naar Virginia. Dat blijft echter niet onopgemerkt: de moordenaar staat al snel voor de deur. De sympathiek getekende Dr. Kay Scarpetta vervult voor de tweede keer de hoofdrol in deze thrillerachtige detective. Het boek bevat veel spanning, die continu aanwezig is en heeft een intelligente plot. Zeer functioneel is de technische informatie over de werkzaamheden van een patholoog-anatoom. Deze is goed gedoseerd en duidelijk weergegeven, hetgeen niet ho…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties