Grote letter
Nederlands

Corpus delicti

Mysterieuze zaken omtrent de moord op een schrijfster en de verminking van haar lichaam vormen voor een vrouwelijke patholoog-anatoom aanleiding zelf op onderzoek uit te gaan.
Titel
Corpus delicti
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Body of evidence
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2006
537 p.
ISBN
90-463-0251-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kay Scarpetta, patholoog-anatoom, onderzoekt samen met een bevriende politieman een ingewikkeld moordgeval. Een vrouw, bedreigd en lastiggevallen, vlucht naar Key West, maar haar terugkeer wordt haar fataal. Spannende, goed geschreven thriller, de speurders zijn levendige figuren, mensen van vlees en bloed, de plot is bevredigend ingewikkeld en biedt voldoende aanknopingspunten voor slimme lezers.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie