E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De brandhaard

Patricia Cornwell (auteur), Carla Benink (vertaler)
In Brandhaard, de 9e Kay Scarpetta thriller van Patricia Cornwell, moet de patholoog-anatoom uit Virginia het opnemen tegen een geslepen moordenaar die zijn misdaden verhult door brandstichting. In een afgebrand huis wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Kay Scarpetta onderzoekt samen met inspecteur Marino de doodsoorzaak en stuit daarbij op sporen die naar soortgelijke branden leiden en naar
Titel
De brandhaard
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Point of origin
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789024577057 (e-boek)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties