Boek
Nederlands

Dodenrol

Nadat dr. Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie heeft geopend, wordt ze geconfronteerd met een reeks angstaanjagende sterfgevallen.
Titel
Dodenrol
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Book of the dead
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011 | Andere uitgaves
368 p.
ISBN
9789021012551 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse forensisch patholoog Kay Scarpetta, die sinds kort een eigen praktijk heeft in South Carolina, is te hulp geroepen bij het oplossen van de wrede moord in Rome op een jonge Amerikaanse tennisster. Zij en haar vriend, forensisch psycholoog en ex-FBR-agent Benton, werken samen met de ijdele Italiaanse commissaris Poma, die tot Bentons ergernis werk van Kay maakt. Als na hun terugkeer in de Verenigde Staten een vrouw in de buurt is vermoord, blijkt er een verband te zijn met de moord op Drew en een eerdere moord op een jongen. Deze vijftiende roman in de succesvolle reeks over Kay Scarpetta van de directeur van de Amerikaanse National Forensic Academy (1956) is wat somberder van toon dan zijn voorgangers, maar zeker niet minder, eerder nog beter. Het spannende, goed vertaalde verhaal, dat veel aandacht besteedt aan opsporingsmethoden, heeft een hoog tempo, neemt veel aannemelijke wendingen en heeft een overtuigend slot. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties