Dwarsligger
Nederlands
Fataal weekend - Patricia Cornwell Fataal weekend van Patricia Cornwell is het eerste deel in een reeks thrillers met dr. Kay Scarpetta in de hoofdrol. 'Fataal weekend is een aanwinst voor de crime-literatuur.' - 4 sterren in VN's Detective & Thrillergids 'Superspanning op niveau, niet in de laatste plaats door de levensechte beschrijvingen van de gedachtenwereld van een carrièrevrouw.' -
Titel
Fataal weekend
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Annette Zeelenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Postmortem
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2013
555 p. ; 12 cm
ISBN
9789049802462 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties