Braille
Nederlands

Het Kaïnsteken

+1
Het Kaïnsteken
×
Het Kaïnsteken Het Kaïnsteken
In de reeks:
Genre:
Op kerstavond wordt in Central Park het naakte lichaam van een vermoorde vrouw aangetroffen. Kay Scarpetta, patholoog-anatoom verbonden aan de FBI, en haar collega's Wesley en Pete Marino, worden inderhaast opgetrommeld, want het heeft er alle schijn van dat de gevreesde seriemoordenaar Temple Brooks Gault in New York kerst komt vieren.
Titel
Het Kaïnsteken
Auteur
Patricia Cornwell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
From Potter's field
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 1995
12 banden
Oorspr. uitgever
Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia