Een politieman in Massachusetts krijgt opdracht om een twintig jaar oude moordzaak te heropenen om met de allernieuwste DNA-technieken alsnog de dader op te sporen.
Titel
Het risico
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
At risk
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
176 p.
ISBN
9789021029696 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ambitieuze en sexy district attorney Monique Lamont uit Massachusetts wil graag gouverneur worden en denkt politiek goede sier te kunnen maken door via de allernieuwste DNA-technieken oude moorden op te lossen. Daarom roept ze haar assistent Winston Garano terug van zijn cursus aan de National Forensic Academy in Knoxville en zet hem aan het werk aan de nooit opgeloste moord, twintig jaar geleden, op een oude rijke weduwe. Die moet met die nieuwe forensische methodes toch op te lossen zijn. Maar Garano raakt verstrikt in een wirwar van leugens en intriges en zowel hij als Lamont worden bedreigd. Iemand wil blijkbaar niet dat dit onderzoek plaatsvindt, maar wie? Garano vertrouwt niemand meer. Vlot geschreven, spannende forensische thriller, maar het stelt allemaal niet echt veel voor. Helaas is dit maar een slap aftreksel van Cornwells uitstekende vroegere werk, met name de oudere thrillers rond forensisch patholoog Kay Scarpetta. De Amerikaanse lezers op internet reageerden zeer te…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia