Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onnatuurlijke dood

Patricia Cornwell (auteur), Annette Zeelenberg (vertaler)
Bij sectie op het vermeende tiende slachtoffer van een seriemoordenaar stuit patholoog-anatoom Kay Scarpetta op sporen van een kunstmatig verspreide besmettelijke ziekte.
Titel
Onnatuurlijke dood
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Annette Zeelenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unnatural exposure
Editie
14
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2009 | Andere uitgaves
304 p.
ISBN
9789021803067 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dr. Kay Scarpetta, patholoog-anatoom in Virginia en hoofdpersoon van een inmiddels bekende reeks titels, wordt ingeschakeld als op een vuilnisbelt een torso wordt gevonden. Het lijkt erop dat een al eerder actieve seriemoordenaar opnieuw is begonnen, maar waarom zitten er blaasjes op de romp? Er doen zich enkele sterfgevallen voor die angstaanjagend veel lijken op pokken, en Scarpetta zelf wordt door de waarschijnlijke dader via internet bestookt. Daarnaast spelen nog andere problemen: de federale budget-kortingen waardoor het onderzoek wordt belemmerd omdat bijna alle personeel naar huis is gestuurd, Kay moet zelf ook in quarantaine, en haar persoonlijke relaties (met haar minnaar en haar geliefde nichtje) staan onder druk. Veel te genieten dus voor de trouwe fans van deze spannende thriller-serie. Deze aflevering is betrekkelijk rechtlijnig geschreven en relatief kort. Paperback met normale druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties