Vlak bij het huis van forensisch specialiste Kay Scarpetta wordt een man doodgeschoten. De moord lijkt het werk van een specialist.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flesh and blood
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
378 p.
ISBN
9789021029665 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Forensisch onderzoeker Kay Scarpetta krijgt te maken met moord vlak bij haar huis in Cambridge, Massachusetts. Vooral de hoek waaronder het slachtoffer is doodgeschoten, van grote hoogte terwijl er geen hoge gebouwen in de buurt staan, stelt haar en de politie voor grote raadsels. Onenigheid binnen het politiekorps, een hinderlijk detective namens een verzekeringsbedrijf en persoonlijke problemen van nicht Lucy compliceren de zaak verder, zeker als er meer slachtoffers vallen. Dit is de 22e thriller met Kay Scarpetta in de hoofdrol. Dit houdt in dat de lezer min of meer bekend wordt verondersteld met voorafgaande ontwikkelingen. Dat geldt vooral voor de privésfeer. De schrijfster is sterk in het verschaffen van technische en forensische details. Ook de persoonlijke vetes en de na-ijver tussen politie en FBI passen naadloos in het verhaal. Dat geldt voor andere zaken wat minder en dat is jammer voor een goed, doch enigszins langdradig verhaal. www.patriciacornwell.com

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia