Boek
Nederlands
Een vrouwelijke patholoog-anatoom raakt betrokken bij verschillende moordzaken die haar op het spoor van een weerwolf brengen.
Titel
Zwarte hoek
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black notice
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
381 p.
ISBN
9789021029511 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kay Scarpetta, patholoog-anatoom, en hoofdpersoonspeurder in negen eerdere boeken van Cornwell, ontmoet een geheimzinnige en bijzonder bedreigende seriemoordenaar. Het onderzoek voert haar o.a. naar Parijs en ten slotte wordt zij zelf aangevallen en maar net op tijd gered. En veel voorkomend gegeven maar Cornwell voert weer haar vertrouwde en geliefde personages op, Kay, nichtje Lucy, politieman Marino. Haar geliefde Benton doet, dood in een vorig boek, mee in het verhaal per brief. Naast de seriemoordenaar bedreigt de nieuwe commissaris, een vrouw, haar carrière door valse manipulaties en roddels. Spannend als steeds, iets minder computer gelukkig, het nieuwtje is daar natuurlijk van af. Cornwell lijkt af te sturen op beëindiging van de Scarpettaboeken, maar haar publiek wil nog wel even verder met Kay. Pocketeditie, kleine druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia