Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrouwelijke patholoog-anatoom raakt betrokken bij verschillende moordzaken die haar op het spoor van een weerwolf brengen.
Titel
Zwarte hoek
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black notice
Editie
10
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2010 | Andere uitgaves
381 p.
ISBN
9789021803975 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


Dr. Kay Scarpetta -- verbonden aan de pathologisch-anatomische dienst in Richmond, Virginia (Verenigde Staten) -- wordt in Zwarte hoek belaagd door insiders en buitenstaanders. Haar nachtmerrie vangt aan wanneer op een Belgisch vrachtschip het half vergane lijk wordt aangetroffen van een onbekende man. Op het eerste gezicht gaat het om een onfortuinlijke verstekeling, maar de vondst van een uitzonderlijke hoeveelheid lang blond haar en een vreemde tatoeage maken dat het spoor leidt naar een gevaarlijke seriemoordenaar, bijgenaamd 'Le loup-garou' (de weerwolf'), die geen onbekende blijkt te zijn van de Franse politie. Voor Kay zit er een reisje in naar het hoofdkantoor van Interpol in Lyon, en bovendien waagt ze zich in de buurt van de Parijse thuisbasis van het monster.

De fans van Dr. Scarpetta worden weer extra verwend, want de oude getrouwen zijn allemaal van de partij. Kay wordt andermaal aan de gruwelijke moord op Benton herinnerd. Haar nichtje Lucy maakt moeili…Lees verder
Kay Scarpetta, patholoog-anatoom en hoofdpersoon/speurder in negen eerdere boeken van Cornwell, ontmoet een geheimzinnige en bijzonder bedreigende seriemoordenaar. Het onderzoek voert haar o.a. naar Parijs en ten slotte wordt zij zelf aangevallen en maar net op tijd gered. Een veel voorkomend gegeven, maar Cornwell voert weer haar vertrouwde en geliefde personages op, Kay, nichtje Lucy, politieman Marino. Haar geliefde Benton, die in een vorig boek is gestorven, doet per brief mee in het verhaal. Naast de seriemoordenaar bedreigt de nieuwe commissaris, een vrouw, haar carrière door valse manipulaties en roddels. Spannend als steeds. Paperback met kleine druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie

Suggesties