Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus

Patricia David (auteur), Veerle Govers (verteller)
+1
Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus
×
Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus

Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De kostbare viool van Gautier Snaar is gestolen. Hij vraagt de onhandige juffrouw Verdorie de viool op te sporen. Ze komt al snel in moeilijkheden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Titel
Juffrouw Verdorie en de verdwenen Stradiraarus
Auteur
Patricia David
Verteller
Veerle Govers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
2:27:12
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eigenwijze, irritante, ontwapenende juffrouw Verdorie wil niets liever dan de gestolen, kostbare viool van de wereldberoemde Gautier Snaar terugvinden. Ze gaat voortvarend aan de slag en laat zich bij haar speurwerk door niets en niemand weerhouden, waardoor ze in grote moeilijkheden dreigt te komen. Vierde deel van een serie over juffrouw Verdorie*. Weinig gecompliceerd verhaal met een humoristisch sausje. In bijna poppenkastachtige scènes tracht juffrouw Verdorie al blunderend en struikelend haar doel te bereiken. Korte, getitelde hoofdstukken met een ruime bladspiegel. De meestal eenvoudige zinnen in nogal populair taalgebruik en de weinig gecompliceerde plot maken het boek ook voor minder ervaren lezers aantrekkelijk, al zal niet elk kind van het kluchtachtige genre houden. De hoofdpersonen zijn allen volwassenen. De stevige zwart-witillustraties voegen weinig toe aan het verhaal. De kleurige tekening op het omslag is in dezelfde hoekige stijl. Vanaf ca. 9 jaar.

Juffrouw Verdorie en de verdwenen stradivarius

Verdorie, een gepensioneerde schooljuf, krijgt de kans om tijdens het optreden van haar idool (Gautier Snaar) zijn zieke werknemer te vervangen. Maar er loopt iets fout en in het tumult dat ontstaat wordt de peperdure viool van Gautier gestolen. Verdorie is voor de politie de eerste verdachte. Van Gautier krijgt ze echter de kans om op zoek te gaan naar de viool. Ze volgt daarbij het spoor van de 'afwezige' werknemer. Zo komt ze terecht in de opera en gaat ze neuzen in zijn appartement. Twee keer ontsnapt ze aan een aanslag. Maar uiteindelijk kan ze door de politie uit een hachelijke situatie worden gered. Het is een vlot lezend verhaal dat spannend is opgebouwd en grappig uitgewerkt. Personages zijn soms nogal karikaturaal getekend.


Suggesties