Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De grote oorlog van Martinus

+1
De grote oorlog van Martinus
×
De grote oorlog van Martinus De grote oorlog van Martinus

De grote oorlog van Martinus

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tijdens de Tweede Wereldoorlog helpt de Belgische schooljongen Martinus het joodse meisje Esther om aan de Duitsers te ontkomen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De grote oorlog van Martinus
Auteur
Patricia De Landtsheer
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. en herw. dr.
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2005 | Andere uitgaves
184 p.
ISBN
90-5341-841-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 35 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog helpt de 15-jarige Martinus een joods meisje onderduiken. Door verraad moeten Esther en Martinus vluchten naar de boerderij van zijn grootouders. Natuurlijk raakt Martinus verliefd, maar het cultuurverschil beseffend houdt Esther de boot af. Het verhaal kent een enkel spannend en legio ontroerende momenten. Toch slaagt de schrijfster er niet in het verhaal werkelijk tot leven te brengen. Door haar stilistisch onvermogen komt karaktertekening niet tot stand en lijken gebeurtenissen ongeloofwaardig. De personages denken en spreken in houten-klazentaal, een stijf soort boekentaal die alle levendigheid aan het verhaal ontneemt. Dat is jammer; het gegeven biedt aanknopingspunten te over voor een boeiend verhaal. De degelijke omslagillustratie en keurige typografische verzorging kunnen helaas niet verhelen dat het geheel in goede bedoelingen is blijven steken. Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen. Tweede herziene en herwerkte druk* in een iets gr…Lees verder

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia