Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Heikje heks en de wonderviool

+1
Heikje heks en de wonderviool
×
Heikje heks en de wonderviool Heikje heks en de wonderviool

Heikje heks en de wonderviool

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Heikje heks op een nacht weer onverwacht op bezoek komt, vermoedt Melleke dat er iets bijzonders aan de hand is. Na lang aandringen laat ze zich overhalen om met Heikje en Dieter naar Heksenland te reizen. Daar ontdekken ze dat Heikjes tante ontvoerd is door slechte heksen die het op haar kruidendranken gemunt hebben. Samen met de nieuwe muziekleraar en zijn wonderbaarlijke viool gaan de drie
Onderwerp
Heksen
Titel
Heikje heks en de wonderviool
Auteur
Patricia De Landtsheer 1952-
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
4 banden
Oorspr. uitgever
Clavis
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een nieuw avontuur wacht Melleke als Heikje Heks haar op een onverwacht moment komt opzoeken. Hoewel Melleke niet meteen zin heeft om met de levenslustige Heikje mee te gaan, laat ze zich samen met haar vriendje Dieter toch overhalen tot een reis naar Heksenland. Daar ontdekken ze dat Heikjes tante ontvoerd is door slechte heksen die het op haar kruidendranken gemunt hebben. Samen met de nieuwe muziekleraar en zijn wonderbaarlijke viool gaan Melleke, Dieter en Heikje met hen de strijd aan. Achterin staat de muzieknotatie van twee nieuwe heksenliedjes afgedrukt, zodat jonge lezers ze kunnen spelen en/of zingen. Het in roze tinten uitgevoerde omslag toont het moment waarop de drie vrienden en de muziekleraar de arme tante Kaat stevig vastgebonden in een grot aantreffen. De illustraties in het boek zelf zijn in grijstinten uitgevoerd en beslaan steeds een hele pagina. Ze geven een gebeurtenis uit het verhaal weer. Het vijfde deel in de serie rond ‘Heikje Heks’*. Vanaf ca. 8 jaar.

Heikje Heks en de wonderviool

Melleke Troetel is onlangs met haar ouders naar Vlassenbroek komen wonen. Deze nacht brengt Heikje Heks opnieuw een bezoekje aan haar mensenvriendinnetje Melleke. Ze neemt haar mee naar Heksenland. Maar eerst maken ze een reis in de tijd waarbij ze Tanne, de kruidenvrouw, en haar dochter Betkin ontmoeten. In Heksenland komen ze tot de ontdekking dat Tante Kaat, de kruidenheks, is ontvoerd door de Pokkenhoofden. Zij willen een belangrijke toverspreuk van Tante Kaat te pakken krijgen. Met de hulp van de nieuwe muziekleraar Bertolinio vinden ze Tante Kaat terug. Ze helpen haar ontsnappen en Bertolinio is onmiddellijk smoorverliefd op haar. Ze willen zo snel mogelijk trouwen. Maar op het huwelijksfeest loopt het bijna mis. Gelukkig kan Bertolinio met de muziek uit zijn magische viool alles tot een goed einde brengen. Dit verhaal van Heikje Heks is heel moeilijk te volgen. De auteur springt van de hak op de tak. Het is nogal verwarrend door de vele personages die aangehaald worden. De r…Lees verder

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

 • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
 • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
 • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
 • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
 • 1994 Ploef (Clavis)
 • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
 • 1996 Heikje Heks (Clavis)
 • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
 • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
 • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
 • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
 • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia