Boek
Nederlands

Heikje heks en haar vriendjes

Patricia De Landtsheer (auteur), Heidi D'Hamers (illustrator), Gunter Segers (illustrator)
Melleke ontmoet op een avond heks Heikje. Heikje neemt haar mee naar Heksenland. Daar beleven ze allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Heksen
Titel
Heikje heks en haar vriendjes
Auteur
Patricia De Landtsheer
Illustrator
Heidi D'Hamers Gunter Segers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Les Îles, 2015
151 p. : ill.
ISBN
9789491545146 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het meisje Melleke maakt kennis met een echt heksje: Heikje, die haar letterlijk binnen laat in de heksenwereld. Steeds wordt bezem Pimpel 'onder hun billen geschoven', waarna ze de meest wonderlijke avonturen beleven en ook problemen in heksenland oplossen tussen de twee heksenvolken: de pokkenhoofden en de wrattentenen. Intussen wordt ook nog een broertje geboren, maar dat terzijde... Een kolderiek, fantasierijk en aardig verhaal, maar niet echt spannend, waarin veel en uitbundig wordt gelachen. Het taalgebruik bevat enkele typisch Vlaamse uitdrukkingen, vele toverrijmpjes en aan het eind enkele liedjes. Volle, compacte bladspiegel, bestemd voor doorzetters en wellicht ook aardig om voor te lezen. Het lijkt deels een compilatie van de eerder verschenen boekjes over Heikje Heks bij uitgeverij Clavis. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Patricia De Landtsheer

Patricia De Landtsheer (Dendermonde, 7 februari 1952) is een Vlaams auteur van jeugdboeken. Ze schreef ook enkele romans.

De Landtsheer is getrouwd en heeft een dochter. Oorspronkelijk wilde ze lerares worden, maar door omstandigheden kwam het daar niet van. Ze geeft jaarlijks veel schoollezingen.

Bibliografie

  • 1979 Boeketpoëzie-Tien dichteressen (Scribae)
  • 1983 Vluchtheuvel (De Kleine Uitgeverij)
  • 1986 Sporen (De Nederlanden/Antwerpen)
  • 1993 Nog even naar Jan (Clavis)
  • 1994 Ploef (Clavis)
  • 1995 Ze zeggen dat ik stink (Clavis)
  • 1996 Heikje Heks (Clavis)
  • 1997 De grote oorlog van Martinus (Abimo)
  • 1998 Gekke Mon (uitgeverij De Eenhoorn)
  • 1999 Heikje helpt een handje (Clavis)
  • 2000 Aan het eind van de tunnel (De Vries-Brouwers)
  • 2000 Ploef en het Ruisbee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties