Dvd
Engels

Keeping up appearances : de complete collectie

Patricia Routledge (acteur), Judy Cornwell (acteur), Geoffrey Hughes (acteur)
Hyacinth Bucket (Bouquet) is vastbesloten zich vanuit de Britse middenklasse naar boven te werken.
Titel
Keeping up appearances : de complete collectie
Acteur
Patricia Routledge Judy Cornwell Geoffrey Hughes Clive Swift
Taal
Engels
Parallelle titel
Keeping up appearances
Parallelle titel
Schone schijn : de complete collectie
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
8 dvd-video's
Oorspr. opname
1990-1995
Speelduur
ca. 1370 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie bevat bonus aflevering Young Hyacinth, de prequel van Keeping up appearances
EAN
5430000728331

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Britse comedy ‘Keeping up appearances’ werd in Nederland uitgezonden onder de titel ‘Schone schijn’. Patricia Routledge is te zien in haar bekendste rol als Hyacinth Bucket (uitgesproken als ‘Bouquet’), een vrouw van middelbare leeftijd uit de middenklasse. Hyacinth is een echte snob en doet haar uiterste best om geaccepteerd te worden in hogere kringen. Haar echtgenoot Richard (Clive Swift) heeft daardoor veel te verduren, evenals de buren en andere bekenden. Haar asociale zussen en zwager duiken op ongelegen momenten op. De verzamelbox bevat alle vijf seizoenen (1990-1995) en de special ‘Young Hyacinth’ (2016) waarin Hyacinth zo’n veertig jaar eerder probeert haar zussen en vader op te voeden tot nette burgers. Routledge werd twee keer genomineerd voor een BAFTA.

Over Patricia Routledge

Dame Katherine Patricia Routledge DBE (Birkenhead (Merseyside), 17 februari 1929) is een Engels actrice en zangeres, vooral bekend van haar rol als Hyacinth Bucket ('it's Bouquet'), als vrouw van Richard, in de komische televisieserie Schone Schijn (Keeping Up Appearances). Ook speelde ze een vrouwelijke detective op het Engelse platteland in Hetty Wainthropp Investigates.

Biografie

Routledge brak in 1961 door als Sylvia Snape in Coronation Street. Ze was echter ook te zien in films als To Sir, with Love en Don't Raise the Bridge, Lower the River. Verder speelde ze gastrollen in onder meer Steptoe and Son, Tales of the Unexpected, Alas Smith & Jones en stond zij in vele theaterproducties, onder andere op Broadway. In 1968 won zij een Tony Award voor beste actrice in een musical (Darling of the Day).

In 1975 bracht RCA een plaat uit waarop ze liedere…Lees verder op Wikipedia