Boek
Nederlands

Alleen dalen gaat vanzelf : het groot wielercitatenboek

Patrick Cornillie (samensteller), Nesten (illustrator)

Alleen dalen gaat vanzelf : het groot wielercitatenboek

Titel
Alleen dalen gaat vanzelf : het groot wielercitatenboek / samenst. Patrick Cornillie ; met karikaturen van Nesten
Samensteller
Patrick Cornillie
Illustrator
Nesten
Taal
Nederlands
Uitgever
Eeklo: De Eecloonaar, 2000 | Andere uitgaves
160 p. : ill.
ISBN
90-74128-63-7
Plaatsingssuggestie
618.5 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Citatenboeken zijn in de regel onbelangrijke, maar leuke boeken. Dat geldt zeker voor sportboeken en in het bijzonder als het om citaten uit en over het wielrennen gaat. Deze sport is immers één van de allerzwaarste, wordt vaak beoefend onder extreme omstandigheden en telt door de jaren heen nogal wat volksjongens en boerenzoons onder de deelnemers. Genoeg ingrediënten daardoor voor opvallende, kruidige, recht-voor-zijn raapse en soms zelfs quasi-filosofische uitspraken. De auteur, free-lance journalist en bekend met het métier, heeft de citaten thematisch geordend. Zij gaan onder andere over spurten, lijden, dalen, vallen en vrouwen. Een van de beste Vlaamse cartoonisten voegde met een aantal karikaturen een ludieke noot aan deze bundel toe. Verstokte wielerfans zullen aan dit citatenboek wel plezier beleven, hoewel het natuurlijk een zeer vrijblijvende bundel is. Veel alternatieven zullen er overigens in het Nederlands niet bestaan.

Over Patrick Cornillie

Patrick Cornillie (Roeselare, 11 april 1961) is een Vlaamse dichter en schrijver, journalist en auteur van sportboeken en fietsgidsen. Hij woont en werkt in Lichtervelde.

Biografie

Cornillie was leraar in het buitengewoon secundair onderwijs, daarna redacteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In 1995 schreef hij over zijn ervaringen in het buitengewoon onderwijs een jeugdroman met de titel 'Buitengewoon'. In Lichtervelde staat aan de bibliotheek een bronzen beeld van een accordeonspeler, gegoten door Ron Deblaere met daaronder het gedicht "De Liedjeszanger" van Cornillie. Sedert 1998 is hij freelance journalist en auteur en leverde bijdragen aan 'Cyclo Sprint', 'De nieuwe Fietser', 'Er op Uit Magazine', de Krant van West-Vlaanderen, 'Titanen', 'Etappe', 'The Low Countries' (Ons Erfdeel) en 'Grinta'. Van Cornillie verschenen (wieler)gedichten en verhalen in 'De Muur', 'Deus Ex Machina', 'Dietsche Warande & Belfort', 'Dighter…Lees verder op Wikipedia

Suggesties