Boek
Nederlands

Fietspocket Belgische kust : 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

Fietspocket Belgische kust : 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

Aangepast aan het nieuwe fietsknooppuntennetwerk van West-Vlaanderen 10 heerlijke kustroutes uitgezet op het vernieuwde West-Vlaamse knooppuntennetwerk, telkens met een lang en een kort parcours Met gebruiksklare, uitscheurbare of downloadbare roadbooks die perfect passen in een Knooppuntertoestel Met ruim 150 foto's die laten zien waar je langskomt of uitnodigen om even halt te houden
Titel
Fietspocket Belgische kust : 10 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen
Auteur
Patrick Cornillie 1961-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016 | Andere uitgaven
184 p. : ill.
ISBN
9789401435611 (paperback) 9789401435604 (paperback)
Plaatsingssuggestie
West-Vlaanderen 986.3 (SISO) West-Vlaanderen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met dit handige gidsje in pocketformaat ontdek je al fietsend de kust van België, van de Panne tot Knokke. De tien routes nemen je niet alleen mee naar de kustplaatsen, de duinen en het polderlandschap, maar ook naar historische stadjes, zoals Veurne, Damme en Brugge. Op een kaartje zie je via welke knooppunten je fietst, met daarnaast aanvullende informatie en toeristische tips om even om te fietsen of om met een hapje en een drankje op te laden. Bij elke route staat aangegeven waar je kunt parkeren, bij welke knooppunten je kunt starten, de moeilijkheidsgraad, het aantal kilometers, welke fietsnetwerkkaart van toepassing is en de staat van de wegen en fietspaden. Achter in de gids is nog een setje uitneembare routekaartjes, die passen in de speciale houdertjes die eenvoudig aan je stuur zijn te bevestigen. Een handzame gids met beknopte informatie en kleurenfoto's voor ieder die al fietsend de kust van onze Zuiderburen wil verkennen.

Over Patrick Cornillie

Patrick Cornillie (Roeselare, 11 april 1961) is een Vlaamse dichter en schrijver, journalist en auteur van sportboeken en fietsgidsen. Hij woont en werkt in Lichtervelde.

Biografie

Cornillie was leraar in het buitengewoon secundair onderwijs, daarna redacteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In 1995 schreef hij over zijn ervaringen in het buitengewoon onderwijs een jeugdroman met de titel Buitengewoon. In Lichtervelde staat aan de bibliotheek een bronzen beeld van een accordeonspeler, gegoten door Ron Deblaere met daaronder het gedicht 'De Liedjeszanger' van Cornillie.

Sedert 1998 is hij freelance-journalist en auteur en leverde bijdragen aan Cyclo Sprint, De nieuwe Fietser, Er op Uit Magazine, de Krant van West-Vlaanderen, Titanen, Etappe, The Low Countries (Ons Erfdeel) en Grinta. Van Cornillie verschenen (wieler)gedichten en verhalen in De Muur…Lees verder op Wikipedia

Suggesties