Boek
Nederlands

Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

+1
Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen
×
Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen

Routebeschrijvingen van vijftig fietstochten via fietsknooppunten (40-60 km) in Vlaanderen.
Titel
Groot fietsboek Vlaanderen : 50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen
Auteur
Patrick Cornillie 1961- Kristien Hansebout
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023 | Andere uitgaven
534 p. : ill.
ISBN
9789401487931 (paperback)
Plaatsingssuggestie
985.3 (SISO) Wandelen - Fietsen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ondertitel '50 unieke fietsroutes langs de tofste terrassen' is iets te beperkt voor deze aansprekende verzameling fietstochtjes via fietsknooppunten (40-60 km). Niet alleen de horeca, maar ook tal van bezienswaardigheden worden vermeld. Waaronder de erkende hoogtepunten en lokale weetjes, zoals een van de laatste originele baileybruggen, een mooi monument voor een plaatselijke schrijver, of de plaatselijke brouwerij. Niet onbelangrijk is de praktische toepassing van de beschreven routes. Onder de kopjes 'Parcours' en 'Aard van de weg', staat in heldere taal wat je op je route kunt verwachten (bv. hellingen, kasseien, maar ook bos of open veld). De ultieme routebeschrijving alsook downloads voor gebruik met GPS-fietsnavigatie zijn via een persoonlijke code (per boek uniek) op de website van de uitgever te vinden. Al met al een leuk en bruikbaar boek voor wie Vlaanderen per fiets wil verkennen. Met routekaartjes en foto's in kleur.

Over Patrick Cornillie

Patrick Cornillie (Roeselare, 11 april 1961) is een Vlaamse dichter en schrijver, journalist en auteur van sportboeken en fietsgidsen. Hij woont en werkt in Lichtervelde.

Biografie

Cornillie was leraar in het buitengewoon secundair onderwijs, daarna redacteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In 1995 schreef hij over zijn ervaringen in het buitengewoon onderwijs een jeugdroman met de titel Buitengewoon. In Lichtervelde staat aan de bibliotheek een bronzen beeld van een accordeonspeler, gegoten door Ron Deblaere met daaronder het gedicht 'De Liedjeszanger' van Cornillie.

Sedert 1998 is hij freelance-journalist en auteur en leverde bijdragen aan Cyclo Sprint, De nieuwe Fietser, Er op Uit Magazine, de Krant van West-Vlaanderen, Titanen, Etappe, The Low Countries (Ons Erfdeel) en Grinta. Van Cornillie verschenen (wieler)gedichten en verhalen in De Muur…Lees verder op Wikipedia

Suggesties