Daisy
Nederlands

Koersen in de Groote Oorlog

Patrick Cornillie (auteur), Griet Valgaeren (verteller)
Verzameling verhalen over de Eerste Wereldoorlog (1914-1918), over de rol van de fiets in het leger en de oorlog, en het lot van een aantal (voornamelijk Belgische en Franse) wielrenners.
Titel
Koersen in de Groote Oorlog
Auteur
Patrick Cornillie 1961-
Verteller
Griet Valgaeren  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
10:15
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw
Plaatsingssuggestie
618.54 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde (België)*. Het bevat een verzameling verhalen over de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) waarin wielrenners de hoofdrol opeisen. In het eerste deel wordt een kort overzicht gegeven van de ontwikkeling van de fiets en het wielrennen vlak voor de oorlog. Het tweede en omvangrijkste deel legt de focus op zowel de rol van de fiets in het leger en de oorlog als op het lot van een aantal (voornamelijk Belgische en Franse) wielrenners. Het voorlaatste deel handelt over het wielrennen in de naoorlogse periode. Tot slot volgt een eerbetoon aan Emile Brichard, in 2004 de oudste nog levende tourdeelnemer en oud-strijder. Gevarieerde en goed onderbouwde bijdragen van één à twee bladzijden die meestal los van elkaar kunnen worden gelezen. Rijk geïllustreerd met foto's en afbeeldingen in zwart-wit en kleur. Achterin een chronologisch overzicht van een aantal feiten uit deze oorlog en van wiele…Lees verder

Over Patrick Cornillie

Patrick Cornillie (Roeselare, 11 april 1961) is een Vlaamse dichter en schrijver, journalist en auteur van sportboeken en fietsgidsen. Hij woont en werkt in Lichtervelde.

Biografie

Cornillie was leraar in het buitengewoon secundair onderwijs, daarna redacteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In 1995 schreef hij over zijn ervaringen in het buitengewoon onderwijs een jeugdroman met de titel Buitengewoon. In Lichtervelde staat aan de bibliotheek een bronzen beeld van een accordeonspeler, gegoten door Ron Deblaere met daaronder het gedicht 'De Liedjeszanger' van Cornillie.

Sedert 1998 is hij freelance-journalist en auteur en leverde bijdragen aan Cyclo Sprint, De nieuwe Fietser, Er op Uit Magazine, de Krant van West-Vlaanderen, Titanen, Etappe, The Low Countries (Ons Erfdeel) en Grinta. Van Cornillie verschenen (wieler)gedichten en verhalen in De Muur…Lees verder op Wikipedia