Boek
Nederlands

Stapvoets verkeer : gedichten

Stapvoets verkeer : gedichten

Gedichten.
Titel
Stapvoets verkeer : gedichten
Auteur
Patrick Cornillie 1961-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2011
102 p.
Aantekening
Publicatie n.a.v. de Gedichtendag 2011
ISBN
9789059270381 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In april 2011 werd Patrick Cornillie vijftig. Met de steun van zijn geboortestad Roeselare en de dienst Cultuur van de provincie West-Vlaanderen publiceerde hij Stapvoets verkeer, zijn tiende dichtbundel.
De bundel is heel bedacht opgebouwd: twee cycli van twaalf gedichten omkaderen de tien binnencycli, die telkens uit drie gedichten bestaan die thematisch bij elkaar aanleunen. De onderlinge samenhang tussen de gedichten wordt binnen een aantal van deze cycli nog benadrukt door het aanwenden van eenzelfde strofebouw. In een ingehouden beweging (het gaat om ‘stapvoets verkeer’) bakent Cornillie zijn bestaan af binnen de grenzen van ruimte en tijd. Aansluitend aan de prozaboeken die hij eerder publiceerde, komen in de gedichten de thema's terug die hem blijvend weten aan te spreken.
Een aantal gedichten gaat over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog (‘Poelkapelle, British Cemetry’, ‘Heuvels’). Cornillie verruimt deze thematiek naar het gegeven van het schrijven zelf. Zo …Lees verder

Over Patrick Cornillie

Patrick Cornillie (Roeselare, 11 april 1961) is een Vlaamse dichter en schrijver, journalist en auteur van sportboeken en fietsgidsen. Hij woont en werkt in Lichtervelde.

Biografie

Cornillie was leraar in het buitengewoon secundair onderwijs, daarna redacteur bij de Krant van West-Vlaanderen. In 1995 schreef hij over zijn ervaringen in het buitengewoon onderwijs een jeugdroman met de titel 'Buitengewoon'. In Lichtervelde staat aan de bibliotheek een bronzen beeld van een accordeonspeler, gegoten door Ron Deblaere met daaronder het gedicht "De Liedjeszanger" van Cornillie. Sedert 1998 is hij freelance journalist en auteur en leverde bijdragen aan 'Cyclo Sprint', 'De nieuwe Fietser', 'Er op Uit Magazine', de Krant van West-Vlaanderen, 'Titanen', 'Etappe', 'The Low Countries' (Ons Erfdeel) en 'Grinta'. Van Cornillie verschenen (wieler)gedichten en verhalen in 'De Muur', 'Deus Ex Machina', 'Dietsche Warande & Belfort', 'Dighter…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek