Strip
Nederlands

God noch duivel

Patrick Cothias (scenarist), André Juillard (illustrator)
Titel
God noch duivel
Scenarist
Patrick Cothias
Illustrator
André Juillard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-6793-638-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde en laatste deel van een historische stripserie die speelt in de Nieuwe Wereld tijdens de zeventiende eeuw. Ariane de Troïl heeft in Amerika haar vader teruggevonden, maar ook de indiaan Beau, die Ariane leert lief te hebben. Nu komt Grandpin echter naar het Franse fort, waar Ariane en haar gezellen gevangen zitten. Ook hij bemint Ariane. Het ziet er slecht voor hen uit, maar redding komt vanuit een onverwachte hoek. Het laatste gedeelte van dit album speelt tien jaar later en vormt een afsluiting van dit onderdeel van de cyclus die Cothias heeft opgebouwd in de parallelle series: 'De zeven levens van de Sperwer', 'Roodmasker', 'Wuivende veder', 'De Dwaas van de Koning' en 'IJzermasker'. Realistische tekenstijl; grote aandacht voor het historische detail; gewelds- en erotische scènes; redelijk veel tekst. Kennis van voorafgaande delen noodzakelijk.

Over Patrick Cothias

Patrick Cothias (Parijs, 31 december 1948) is een Franse scenarioschrijver van stripverhalen.

Patrick Cothias studeerde in 1968 een jaar filosofie aan de universiteit van Parijs. Hij onderbrak zijn studie voor het maken van een wereldreis. Liftend trok hij twee jaar over de hele wereld. Hij werd striptekenaar en publiceerde verschillende strips en illustraties, won zelfs de Nicolas Goujon prijs voor realistische tekeningen, maar besloot alleen verder te gaan met het schrijven van stripverhalen.

In 1975 maakte hij zijn eerste serie, Sandberg, met de Spaanse tekenaar Alfonso Font. Vijf jaar later volgde Masquerouge (Roodmaker), met André Juillard van waaruit de serie Les 7 Vies de l'Épervier (De zeven levens van de sperwer) ontstond en alle daaruit voortvloeiende nevenseries.

In 1981 werden zijn verhalen uitgegeven door Glénat en volgde een enorme productie van verhalen, van geschiedenis tot fantasie. Tot nu toe verschenen van Cothias …Lees verder op Wikipedia

Suggesties