Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een rijke zakenman wordt geconfronteerd met geheimen uit zijn eigen verleden komt zijn luxueuze leventje op losse schroeven te staan.
Titel
Buren
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
286 p.
ISBN
9789022330692 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tomas denkt dat hij het helemaal voor elkaar heeft: getrouwd met een rijke erfgename, twee leuke kinderen, troonopvolger van zijn schoonvader in het bedrijf, een overdadig huis en benijd door alle buren om zijn geld en luxe leefstijl. Zijn wat minder rijke afkomst heeft hij ver achter zich gelaten en de schimmen uit zijn verleden diep weggestopt. Hij waant zich ver verheven boven de meeste mensen uit zijn omgeving en als er al eens iets knaagt, dan is er altijd wel een goed gemixte cocktail bij de hand om de stress en de zorgen te vergeten. Maar dan slaat het noodlot toe. Het verleden dringt zijn leven binnen en krampachtige pogingen om zich ervan te ontdoen ontaarden in een nachtmerrie. Langzaam maar zeker ontglippen hem één voor één al zijn zekerheden en raakt hij de grip op zijn leven kwijt. Zijn eigen onvermogen en destructieve gedrag zorgen voor een verloop waarin Murphy’s law op z’n best naar voren komt. Knap geschreven psychologische thriller van formaat van de Vlaamse auteur. …Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia