Een jonge vrouw wordt betrokken bij een ongeluk rond de nieuwe bewoners van het huis waarin zij vier jaar eerder getuige was van de moord op haar vader.
Titel
Charly
Auteur
Patrick De Bruyn
Verteller
Carine Francken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
6:58
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Charly (18) is vier jaar geleden getuige geweest van de moord op haar vader in de keuken van hun woonhuis. In dit huis woont nu een jong gezin. Charly studeert nu psychologie. Ze krijgt een heftige, erotische relatie met Allison. Deze is ongelijkwaardig door de dominantie van een van hen. De lezer voelt hierdoor de dreiging. Als de nieuwe bewoners een ongeluk krijgen, komen de twee verhaallijnen samen. Het eerste deel van het verhaal is afstandelijk en in de derde persoon geschreven. De namen van de verhaalpersonen worden pas na enkele pagina's genoemd. Het tweede deel, waarin de liefdesrelatie tussen Charly en Allison zich ontwikkelt en dat expliciete seksscènes bevat, heeft levendige dialogen en hierin gaan de meiden voor de lezer leven. De overige delen gaan over het politieonderzoek en daarin verlopen de dialogen stroef. Soms is onduidelijk wie praat, of praten verhaalpersonen tegen zichzelf. Voor de Nederlandse markt staan er regelmatig lastige of onbekende woorden in de tekst. D…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia