Boek
Nederlands

Cyclus van de hartstocht

Patrick De Bruyn (auteur)
+1
Cyclus van de hartstocht
×
Cyclus van de hartstocht Cyclus van de hartstocht

Cyclus van de hartstocht

In de reeks:
Genre:
Charly spijbelt en brengt de dag in Brussel door. Als ze daar ziet hoe haar moeder door een vreemde man wordt gekust, is dat het begin van grote problemen. Vanaf ca. 16 jaar.
Bevat
Titel
Cyclus van de hartstocht
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015
670 p.
ISBN
9789022332085 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 44 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee eerder afzonderlijk verschenen thrillers uit de ‘Cyclus van de hartstocht’. In ‘Dodelijk verlangen’ is puber Charly behoorlijk geschokt als ze haar moeder een vreemde man ziet kussen, daarna wordt Charly na een ontmoeting met twee bedenkelijke jongens ook nog eens gefilmd - en uitgezonden op ‘Opsporing verzocht’ - met een gestolen bankpas bij een pinautomaat. Dat alles zet een reeks bijzonder spannende gebeurtenissen in gang. Kreeg de Hercule Poirot Prijs 2010 voor de beste Vlaamse thriller. In het vervolg ‘Charly’, krijgt Charly, inmiddels achttien jaar oud en eerstejaars studente psychologie, een heftige lesbische relatie die ongelijkwaardig is en steeds meer uit de hand loopt door de dominantie van een van hen. Ook gebeurtenissen uit Charly’s verleden (‘Dodelijk verlangen’) gaan weer een rol spelen. Twee uitstekende thrillers met goed uitgewerkte personages, een mooie plot en wat pittige seksscènes, waarin de spanning mooi wordt opgevoerd en de lezer steeds op he…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia