Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vrouw die liefhad

Patrick De Bruyn (auteur)
Na een vechtscheiding schrijft een vrouw een thriller die veel parallellen met haar eigen leven heeft.
Titel
De vrouw die liefhad
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2020
346 p.
ISBN
9789492958488 (paperback) 9789464100457 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een zware vechtscheiding beleeft Alice een tweede jeugd met haar jeugdvriend. Tot hij dood wordt aangetroffen onderaan zijn trap. Val of moord? Ze wordt op de rooster gelegd door de politie maar geeft geen krimp. Als alibi kan ze bewijzen dat ze haar rebellerende tienerdochter naar haar ex heeft gebracht die de jonge vlogster en influencer financieel verwent. Wanneer Alice van de schooldirecteur hoort hoe weinig Emma nog op school is wordt het duidelijk dat ze haar verantwoordelijkheden tegenover haar dochter nauwelijks aankan maar het met de mantel der onvoorwaardelijke liefde blijft bedekken. In deel 2 lezen we de thriller in zeven afleveringen die thrillerschrijfster Alice heeft geschreven over een fictieve vakantie waarbij een moeder haar tienerdochter ziet ontvoerd worden. De parallellen zijn onmiddellijk duidelijk. Het feitelijke verhaal wisselt af met de thrillerafleveringen zodat feite en fictie in elkaar vervloeien. Met fijnzinnig proza en veel rake dialogen in deze psych…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia