Boek
Nederlands
In verschillende ongelukken op de wegen naar de kust komen mensen om het leven. De hoofdpersoon twijfelt of dit wel toeval is als enkele van zijn vrienden in files omkomen. Al snel beseft hij dat het om perfect geplande moorden gaat en dat hij het volgende slachtoffer moet worden.
Titel
File
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau Thriller, 2012 | Andere uitgaven
302 p.
ISBN
9789022325353 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De naamloze verteller is head hunter die de beste managers wegkoopt voor zijn belangrijke klanten. Dit deed hij ook voor een Russisch informaticabedrijf dat vanuit Brussel de Russische banken wil voorzien van een geavanceerd systeem om zaken te kunnen doen met het westen. Maar dan gebeuren, kort na elkaar, enkele zware ongevallen in de ochtendfiles. De verteller merkt dat hierbij telkens een van de belangrijkste verantwoordelijken van het Russische bedrijf betrokken is, terwijl personeelsdossiers en boekhouding verdwijnen en de Russische baas spoorloos is. Te laat merkt hij dat hij ongewild betrokken is bij een gigantische witwasoperatie van de Russische maffia en dat hij, als enige overlevende getuige, wellicht het volgende slachtoffer zal zijn. Hij vindt echter geen gehoor noch bij de politie, noch bij justitie, want alle bewijzen zijn verdwenen. Deze ingenieuze plot wordt opgediend als een levensecht en hallucinant verhaal, waaruit de machteloosheid blijkt tegenover een nietsontzie…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia