Een duister syndicaat probeert met ontvoering, afpersing en moord de macht te grijpen binnen een Vlaamse instelling die zich bezighoudt met de rehabilitatie van een groot, verlaten industrieterrein.
Titel
Indringer
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Manteau Thriller, 2013 | Andere uitgaven
360 p.
ISBN
9789022327937 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Claire Bracke en haar dochtertje Cindy vertrekken enkele dagen eerder op vakantie dan echtgenoot en papa Dirk Dooms. Bij zijn aankomst in Spanje begint een ware nachtmerrie: ontvoering van Cindy, inbraak in hun huis in België. Iemand dringt het leven van succesrijk personeelsdirecteur Claire binnen en chanteert haar om aan bedrijfsspionage te doen. Claire vergaat van de angst, de zaken van haar man verslechteren, hun relatie loopt op de klippen. Die persoonlijke verschrikkingen doen zich voor in het raam van een internationaal reconversieplan in de Kempen. Het verhaal is vlot verteld met wisselende perspectieven. De auteur komt zelf een tiental keren tussenbeide in de ik-vorm ter ondersteuning van de eerder ingewikkelde, maar goed uitgewerkte plot, die wel enige aandacht vraagt. De karakters zijn geloofwaardig neergezet, ondanks de obscure wereld van financiën en kuiperijen, waarin het geheel zich afspeelt. Het thema van deze Vlaamse topthriller is nog steeds brandend actueel. Pocket …Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia