Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een man door een zwerver wordt aangevallen, geeft hij deze een klap; de volgende dag wordt hij aangehouden op verdenking van moord.
Titel
Passie
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2008 | Andere uitgaven
357 p.
ISBN
9789022322505

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zakenman Natan Mertens gaat op een avond naar huis en wordt bij de Brusselse parkeergarage bedreigd door een zwerver. Hij slaagt erin te ontkomen na de man een klap te hebben gegeven, maar de volgende dag staat de politie op de stoep en moet hij mee voor verhoor. De zwerver is dood gevonden, overleden aan talrijke verwondingen. Mertens blijft bij hoog en laag ontkennen iets met de moord te maken te hebben, maar de politie blijft twijfelen aan zijn onschuld, temeer omdat Mertens' doen en laten die avond tamelijk geheimzinnig is. Inmiddels heeft de affaire een weerslag op zijn gezin en heeft Mertens een oude klasgenoot ontmoet. Deze Reinier blijkt het slachtoffer van pesterijen geweest te zijn en is nu op wraak uit. Een opmerkelijke roman vanwege de vorm, bijna helemaal dialoog, en ook vanwege de inhoud. Hoe een op het oog normale zakenman in een web gevangen wordt waaruit hij niet meer vrij kan komen. Iedere verandering aan zijn verklaring laadt nieuwe verdenking op hem. Een knappe en …Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia