Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een weduwnaar verbreekt alle banden met zijn zoons als zij terughoudend reageren op zijn relatie met een jongere vrouw.
Titel
Slaapwel
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2015 | Andere uitgaven
282 p.
ISBN
9789022331316 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meneer Adam lijkt een oude, rouwende ‘well to do’ weduwnaar te zijn die langzamerhand weer een beetje gaat genieten. Hij lijkt een gezond wantrouwen te hebben jegens mensen in zijn omgeving die op zijn geld uit zijn en daarom staat zijn snelle en volledige overgave aan een veel jongere vrouw hiermee in schril contrast. Als zijn zoons terughoudend reageren op zijn nieuwe liefde, verbreekt hij alle banden. Hierna komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Er duikt nog een vrouw op, meneer krijgt in korte tijd drie auto-ongelukken en hij sterft. De lezer die hoopt dat deze onsamenhangende gebeurtenissen een subliem einde krijgen, komt bedrogen uit, want het boek blijkt het eerste deel van een serie* te zijn. Traag plot, veel onverklaarbare uitweidingen. De Vlaamse auteur heeft een trouwe lezerskring die wellicht voornamelijk in België woont. Voor een nuchtere Nederlander misschien iets te Vlaams, maar daar lijkt de auteur geen probleem mee te hebben: zelf zegt hij in een interview…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia