Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verdoemd

Patrick De Bruyn (auteur)
Rechercheur Janssens krijgt een ontvoeringszaak van een kindermeisje een dag nadat zijn moeder door een automobilist is aangereden.
Titel
Verdoemd
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2006
297 p.
ISBN
90-223-1928-8 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De moeder van rechercheur Janssens wordt slachtoffer van een aanrijding waarvan de dader doorrijdt. Zijn dochter is getuige, maar weet zich helaas geen nuttige informatie meer te herinneren. Janssens wordt een dag na het ongeluk belast met ontvoeringszaak van een kindermeisje. Er zijn verdachte omstandigheden in het gezin waar het kindermeisje werkt en dat zit Janssens totaal niet lekker. Het meisje wordt later totaal ontredderd en misbruikt teruggevonden maar een paar dagen later worden de vrouw en het kind van hetzelfde gezin slachtoffer van een onvoorstelbaar verkeersongeluk. Het lijkt op een vergeldingsactie en het wordt Janssens steeds duidelijker dat de zaken meer met elkaar gemeen hebben dan hij wil weten. De lezer komt alles te weten doordat de auteur ieder personage volgt en af en toe een stap terug in de tijd zet. De lezer weet dus vaak meer dan de personages en dat zorgt voor een heerlijke spanning. Eerder verschenen van deze auteur 'Vermist', 'Verminkt', 'Indringer' en 'Fi…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia