Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een omroepmedewerkster en een oud-politicus, beiden getrouwd, worden verliefd op elkaar. De vrouw wordt met deze relatie gechanteerd en gedwongen een misdaad te begaan.
Titel
Verliefd
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2009 | Andere uitgaven
329 p.
ISBN
978 9022324400

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oud-politicus Rick Bogaert en omroepmedewerkster Ingrid Lund, beiden getrouwd, worden verliefd op elkaar. Bruno Carels chanteert Ingrid: als zij zijn opdracht niet uitvoert, wordt hun affaire bekend. Ze moet als zelfmoordenares een toren in Antwerpen opblazen - althans, dat krijgt Rick te horen. Hij probeert Ingrid te redden, maar het blijkt een val. Tot aan de ontknoping is het een geloofwaardig en vlotgeschreven verhaal, de plot is (te) ver gezocht. Als geheel toch wel een onderhoudende thriller. De Vlaming De Bruyn publiceerde inmiddels zeven vijf misdaadromans; hij is al eens genomineerd voor de Gouden Strop. Pocket met vrij kleine druk.

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verla…Lees verder op Wikipedia