Een omroepmedewerkster en een oud-politicus, beiden getrouwd, worden verliefd op elkaar. De vrouw wordt met deze relatie gechanteerd en gedwongen een misdaad te begaan.
Titel
Verliefd
Auteur
Patrick De Bruyn
Verteller
Hilde Huysmans  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
11:22:00
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaming De Bruyn publiceerde reeds vijf misdaadromans en werd al eens genomineerd voor de Gouden Strop. In ´Verliefd´ worden oud-politicus Rick Bogaert en omroepmedewerkster Ingrid Lund, beiden getrouwd, verliefd op elkaar. Bruno Carels chanteert Ingrid: als zij zijn opdracht niet uitvoert, wordt hun affaire bekend. Ze moet als zelfmoordenares een toren in Antwerpen opblazen - althans, dat krijgt Rick te horen. Hij probeert Ingrid te redden, maar het blijkt een val. Tot aan de ontknoping is het een geloofwaardig en vlot geschreven verhaal, maar de plot is (te) ver gezocht. Wel een onderhoudende thriller. Normale druk.

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia