Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verminkt

Patrick De Bruyn (auteur)
Op weg naar huis wordt een man na een onhandige manoeuvre bijna van de weg gereden door twee mannen in een terreinwagen. Die avond worden zijn vrouw en dochter gegijzeld door twee onbekenden.
Titel
Verminkt
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007 | Andere uitgaven
423 p.
ISBN
9789022317952

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op weg naar huis wordt Peter Bressing na een onhandige manoeuvre bijna van de weg gereden door twee mannen in een terreinwagen. Die avond dringen twee onbekenden zijn huis binnen en gijzelen zijn vrouw en dochter. Zijn vrouw raakt licht, zijn dochter zwaar gewond. Wanneer ze denken dat de politie in aantocht is, vluchten ze, maar dreigen terug te zullen keren. Dat is het begin van de nachtmerrie waarin de hoofdpersoon terechtkomt, een wervelstorm van politieondervragingen, media-aandacht, ramptoerisme en angst, veel angst. Wie waren die mannen, is er een verband met het incident op de snelweg en komen ze terug? Een harde, spannende en meeslepende psychologische thriller waarin met name de positie van het slachtoffer en de houding van de media bij een misdrijf belicht worden. Werd genomineerd voor de Gouden Strop. 'De Vlaming Patrick de Bruyn heeft een dwingende schrijfstijl en trekt je onmiddellijk in het verhaal. Bovendien is 'Verminkt' realistisch en invoelbaar geschreven' aldus het…Lees verder

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia